Çerkes Hasan

Çerkes Hasan BeySultan Abdülaziz’i darbe ile hal edip katledenler toplantı yaptığı sırada orayı basıp İhtilal heyetinin başlarından olan Hüseyin Avni Paşayı öldüren sonrada hain diye idam edilen ancak Sultan Abdülhamid Taht’a çıkınca kahraman ilan edilen Çerkes Hasan…

BEN ÇERKES HASAN
”Cebir ile, zor ile padişah hal etmek, sonra da katletmek neymiş hepinize göstericem. Yemin olsun göstericem!” dedim.
Tabancalarımı aldım, üniformamı giydim ve Midhat Paşa’nın konağında gittim. ”Davranmayın” diye girdim içeri. Önce Hüseyin Avni Paşa çıktı karşıma, oracıkta vurdum. Sonra önüme kim geçtiyse ona ateş ettim. Heyhat! Midhat Paşa’yı kaçırdım elimden! Amma Hüseyin Avni Paşa kurtulamadı Allah-u Teala’nın kısasından.
Sonra askerler çullandı üzerime, derdest edildim, zindana atıldım. Birkaç saat sonra da hakkımda hüküm çıktı, idam dediler. Ne kayıtlara geçirdiler, ne doğru dürüst mahkemeye çıkardılar, ne de doğru dürüst dinlediler. Hüküm de onlarındı, karar da, infaz da.. Dünyadaki hüküm, asıl hüküm sahibine kul olanların değil de, nefsine ve şeytana kul olanların eline geçti mi vay mazlumların haline..
Beyazıt Meydanı’na götürdüler sürükleye sürükleye kollarımdan. Duymayan duysun, bilmeyen bilsin. Hüseyin Avni Paşa’yı ben öldürdüm. Ben, Çerkes Hasan. Cebir ile, zor ile padişah hal etmek, sonra katletmek neymiş hepsine gösterdim. Gösterdim ki kimse bi daha milletin hakkına tevessül etmesin. Bir daha Halife’ül Müslimin kanı yere dökülmesin.
Herkes değil, birkaç yiğit hatırlasın beni.
Beyazıt Meydanı’ndan geçerken; ”Çerkes Hasan burada asıldı, burada şehid edildi” desin. Bir Fatiha okunsun ardımdan, kafidir. Fazlasında gözüm yoktur.
Ben, Çerkes Hasan. Hak’tan geldim, Hak’kı aramak, Hak’kı almak uğrunda Hak’ka gittim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.