ABD’li profesör: Soykırımı Türkler değil Ermeniler yaptı

abd-li-profesor-soykirimi-turkler-degil-ermeniler-yapti_m

ABD’li tarihçi Justin McCarthy’e göre 1915 olaylarında bir ‘soykırım’ olduğu doğru ancak bu soykırımı Türkler Ermenilere uygulamadı. McCarthy’e göre soykırımı yapan Ermeniler.


Türkiye gazetesinin haberine göre;
1915 olaylarıyla ilgili ABD’li tarihçi Prof. Justin McCarthy’den çarpıcı bir açıklama geldi.
McCarthy, “Türkler değil, Ermeniler soykırım yaptı” dedi. Louisville Üniversitesi Tarih Profesörü Justin McCarthy, Toronto Üniversitesi’ndeki “Doğu Anadolu’daki İnsanlık Trajedisinin 100. Yılı” konulu konferansta konuştu. 1915 Türkiyesini anlamak için büyük fotoğrafa bakmak gerektiğini ifade eden Justin McCarthy, “Osmanlı, Ermenileri bile Ermenilerden korudu. Ermenilerin ise doğuda Osmanlı askerlerini, devlet görevlilerini, valileri bile öldürdü, işkence etti. Şimdi kim soykırım suçlusu? Herhalde Osmanlı değil” diye konuştu. Birilerinin 100 yıldır Osmanlı’nın Ermenileri katlettiğine dair belge aradığını söyleyen McCarthy, “Elimizde binlerce ama binlerce belge var. Bu belgeler Türklerin değil, Ermenilerin soykırım yaptığını gösteriyor. Osmanlı arşivleri açık ama Ermenilerin ki değil” açıklamasında bulundu.
ELİMİZDE BİNLERCE BELGE VAR
ABD’li Tarihçi, McCarthy, “Elimizde binlerce ama binlerce belge var. Bu belgeler Türklerin değil, Ermenilerin soykırım yaptığını gösteriyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.